Oavsett om det är på golv, ytor eller fordon finns det ett brett utbud av städuppgifter som ska städas på verkstäder. För att säkerställa att hela verkstaden är oklanderlig ren bör städmaskiner och -metoder alltid användas enligt städkraven. I slutändan ökar detta inte bara värdebevarandet – att ha en ren verkstad leder också till kollegor och kundnöjdhet, samt en ökning av produktiviteten inom företaget.

Läs mer om bilar här.

Vikten av att städa och få rent och strukturerat

Att ha en ren och ordnad verkstad är mycket viktigt på flera nivåer. Å ena sidan ger dessa faktorer kunderna ett positivt helhetsintryck av företaget och försäkrar dem om att deras fordon är i professionella händer och kommer att hanteras varsamt.

Å andra sidan är en ren och städad miljö en viktig komponent för att göra arbetsprocesser effektiva och säkra. Om varje steg måste avbrytas för att först hitta rätt verktyg eller om smuts hindrar nästa åtgärd, kommer även de enklaste aktiviteterna att ta mycket längre tid än nödvändigt och produktiviteten blir lägre. Missa inte inlägget ” DE BÄSTA NYA TEKNISKA INNOVATIONERNA INOM KONTORSSTÄD FRÅN STÄDFIRMA.

städa-garage

Renlighet och säkerhet går hand i hand

Verkstadsstädning är dessutom mer än bara ett nödvändigt ont när det kommer till säkerhet: Att ha rena golv – till exempel utan oljepölar – innebär att det är liten risk att halka, vilket krävs, och arbetsolyckor inklusive fall kan förebyggas . Att ta bort lös smuts med en sopmaskin eller dammsugare minimerar risken för skador på grund av till exempel vassa föremål. Regelbunden sotning av gårdar förhindrar att lös smuts ens kommer in i verkstaden, vilket gör att den inte kan lägga sig i första taget. Att på ett smart sätt integrera städmaskiner i arbetsprocesser kan spara ytterligare städarbete. Till exempel, när man utför sliparbeten, säkerställer att ha lämpliga våt- och torrdammsugare att damm inte kommer ut i omgivningen utan omedelbart sugs bort vid källan.

Skapa ett städschema

Att göra upp en sofistikerad plan för regelbunden verkstadsstädning kan till en början låta som extraarbete som kommer att binda ner personalen. Men i längden kommer det att vara värt besväret med konsekvent verkstadsstädning och till och med spara kostnader. Det beror på att underhållna redskap, som verktyg, golvbeläggningar och inredning, kommer att bevara sitt värde längre och gör att de kommer att bytas ut mer sällan.

Omfattande djuprengöring

Hur som helst bör djupare rengöring fortfarande utföras med jämna mellanrum. Till exempel bör golvet genomgå en noggrann våtrengöring, fönster ska rengöras, gamla verktyg ska kasseras, sällan använda områden ska rengöras, filter ska rengöras eller bytas ut, fläckar ska tas bort och specialavfall ska tas om hand på rätt sätt, etc.

Djup verkstadsstädning bör schemaläggas med fasta, regelbundna intervaller – om möjligt utifrån tidigare erfarenheter av när företaget är mindre upptaget och ytorna som ska städas till övervägande del är tomma.

städa-garage-golv

Städa Golv i verkstäder: Strikta krav på golvbeläggning

Kraven på golvbeläggningar varierar mycket mellan verkstäder och till exempel kundområden eller kontor: Förutom de nödvändiga robusta och fasta egenskaperna är motståndet mot alkalier och syror också mycket viktigt. Till exempel kan tunga verktyg tappas upprepade gånger på golvet och detta bör inte orsaka omedelbar synlig flisning. Oljor, fett och fukt gör ytorna släta. Det är därför som ett halkskydd krävs för att förhindra olyckor. Ytdamm som redan finns kan minska dragkraften avsevärt för hårda golv. Omkring 20 procent av alla rapporterade arbetsolyckor orsakas av löpning och gång, det vill säga de är ofta resultatet av att arbetare snubblar, halkar eller faller. Inte minst bidrar regelbundet underhåll och djuprengöring till att säkerställa värdebevarandet av golvbeläggningen. Detta beror på att sand, damm och andra smutspartiklar kan skada ytan genom att rugga upp den. Detta ger inte bara ett bättre grepp för smuts, utan leder också till högre nivåer av slitage på golvytan.

För att säkerställa att kraven på renlighet, värdebevarande och halkskydd uppfylls ska golvet rengöras regelbundet med maskinteknik. Metoden som krävs beror på golvbeläggningen: För att läsa mer tryck på länken städfirma stockholm.

Besök motorgaraget om du vill har fler städtips.

Få tips på hur du organiserar ditt garange i wickerlove.

Utforska denna bloggen sportbilcenter om bilbelysningar.

Läs om en annan blogg lbsmekaniska för att utveckla din kunskap inom ämnet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *