Bilvård – Det är viktigt att du följer underhållsschemat för din bil för att säkerställa dess livslängd och hålla den i toppskick. Du bör också vara medveten om vad för bilvård din bil behöver och när, så att du kan ligga steget före eventuella problem.

Hur du tar bäst hand om din bil? – Regelbunden bilvård bör börja med ett besök hos bilens mekaniker. Låt dem veta om du märker något ovanligt och lyssna på deras råd om hur du bäst underhåller bilen. Läs även hur miljövänlig en gammal bil faktiskt kan bli.

Bilvård och underhåll

– Underhåll ditt fordon enligt tillverkarens manual och schema, och se till att alla delar (inklusive remmar, slangar och vätskor) är i gott skick. Detta sparar tid och pengar.

bilvård - kollar oljestickan

– De flesta tillverkare rekommenderar bilvård med regelbundna oljebyten, så kolla i bruksanvisningen för rekommendationer. Olja är bilens livsnerv – den smörjer motordelarna, håller dem kalla och hjälper till att avlägsna föroreningar från motorn som kan skada den.

– Du bör också låta serva din bil enligt tillverkarens anvisningar var 1, 3, 3,000 miles/kilometer eller 6 månader, beroende på dina körförhållanden.

– Följ med i den regelbundna bilvården för att se till att dina däck är ordentligt pumpade och rotera dem minst var 6 000 miles/9 600 kilometer. Detta hjälper till att kontrollera ojämnt slitage och sparar pengar i det långa loppet.

– Byt torkarblad minst en gång om året eller var 6 000 miles/9 600 kilometer. Din lokala reservdelsbutik kan berätta vilken typ av blad som är bäst för din bil och var du kan hitta dem.

– I regelbunden bilvård ingår att kontrollera och serva luftkonditioneringen minst en gång om året. Om du har problem med systemet ska du ta ditt fordon till en mekaniker.

bilvård - bilbatteri

– Håll bilens batteri och kablar rena och kontrollera elektrolytnivån var tredje månad. Smutsiga eller låga vätskenivåer kan bidra till kortare batteritid. Se till att du vet hur du säkert hanterar en vätegasexplosion, eftersom batterier släpper ut denna brandfarliga gas när de går sönder.

– Byt eller uppdatera belysningen på bilen vid behov för att se till att din bil är säker att köra. Det finns LED-belysning idag som lyser upp vägen på ett helt annat sätt idag som ger mörkerkörningen en helt annan säkerhet. Då ljuset lyser upp både längre framåt och åt sidorna – Läs mer här om ljusteknik på vägarna

När du behöver beställa belysning eller bara vill veta mer – Finner du den bästa sidan på nätet för det här: Xenonkungen.se – Som är proffs på bilbelysning!

Numer finns det även klimatsmart bilbelysning – Läs gärna mer om det!

– Ha alltid: filt, sand eller salt under vintermånaderna i bagageluckan för nödsituationer. Dessa material hjälper till att förbättra bromsning och dragkraft om du fastnar på grund av is eller snö. Du bör också kontrollera dina torkarblad innan vintern börjar komma så att

– Låt bromsarna inspekteras minst en gång om året eller var 12 000 miles/19 200 kilometer för att säkerställa att de fungerar som de ska.

Följ dessa underhållssteg för en smidig resa – Och håll din bil i gång som ny med de här tipsen!

Din bil är en stor investering

Och det bästa sättet att skydda din investering är genom rätt underhåll. Det finns många anledningar till varför du bör investera i regelbunden bilvård.

Det hjälper dig till exempel att undvika kostsamma reparationer längre fram genom att fånga upp problem innan de blir alltför allvarliga. Regelbundet underhåll ökar också bränsleeffektiviteten och minskar utsläppen från bilens motor samt förlänger fordonets livslängd.

Läs mer här om: Sparande, investeringar och ekonomi

Bilvård skyddar även våra naturresurser

Att ta väl hand om och vårda sin bil skyddar inte bara din plånbok utan även våra naturresurser, eftersom det innebär mindre avfall från äldre bilar som skrotas eller lämnas övergivna på gator och vägar över hela världen!

Slutsatsen: Att underhålla din bil på rätt sätt är inte bara viktigt för dess livslängd utan även för vår!

Därför bör du även läsa om xenon lamporna på din bil på mingranne.se

Vill man ta det ett steg till för miljön – Kan man välja en miljöbil som sin nästa investering – Här på: watty.se/miljobil kan du läsa vilken miljöbil som passar dig bäst!

Läs gärna mer på bloggen här om Bilägande och Service – leoandwaltsauto.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *